Blog

Piepschuim coaten - Wat is het en hoe werkt het?

  25 september 2017   Christian van Loon

Piepschuim is een materiaalsoort wat voor diverse toepassingen gebruikt kan worden en als onderscheidend vermogen kan dienen voor uw bedrijf of merk. Denk bijvoorbeeld aan een piepschuim bedrijfslogo, een waarheidsgetrouwe vergroting van een product of als verpakking. Het voordeel van piepschuim is dat het zeer licht in gewicht is, maar dit maakt het materiaal ook kwetsbaar. Door piepschuim te coaten wordt het piepschuim sterk en kan het jarenlang mee, zelfs voor diverse buitentoepassingen.

Lees meer

Diagonaal

  25 augustus 2017   Christian van Loon

Een 3D logo piepschuim is voor bedrijven een onderscheidend vermogen. Piepschuim is een materiaalsoort dat nog niet op grote schaal wordt toegepast. Hierdoor val je als bedrijf extra op, want je kiest immers voor een uniek materiaal. De effectiviteit van een 3D logo uitgevoerd in piepschuim is dan ook groot en zorgt voor een onderscheidend vermogen van uw onderneming. Daarnaast zijn de mogelijkheden met piepschuim eindeloos!

Lees meer

  21 juli 2017   Christian van Loon

De mogelijke polystyreen toepassingen, in de volksmond ook wel piepschuim genoemd, zijn enorm. Dit materiaalsoort wordt vaak onderschat, maar door het lichte gewicht, de gunstige prijs en de vele afwerkingsmogelijkheden is het een zeer geschikt materiaal om te gebruiken voor diverse reclame-uitingen. Benieuwd hoe je polystyreen onder meer kunt toepassen? Lees snel verder!

Lees meer

  21 juni 2017   Christian van Loon

Bent u op zoek naar een plek waar u piepschuim letters goedkoop kunt aanschaffen? Zoek dan niet verder, want bij Van Loon Reclame & Piepschuim bent u aan het juiste adres! Of u de letters nu wilt gebruiken als blikvanger in uw bedrijf of als decoratie in de kinderkamer, wij hebben het. Piepschuim letters zijn bij ons in alle formaten, kleuren en lettertypen te verkrijgen en dan ook nog eens tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Lees meer

  19 mei 2017   Christian van Loon

Reclamemateriaal is er in diverse soorten en maten. Maar heeft u er wel eens gedacht om letters piepschuim in te zetten als reclamemateriaal? Er zijn ongekend veel mogelijkheden met piepschuim letters. Piepschuim als reclamemateriaal biedt veel voordelen, het is licht van gewicht, kan opmaat gemaakt worden en is naar wens te decoreren.

Lees meer

  9 februari 2016   Christian van Loon

Projection mapping, ook wel bekend als video mapping of ruimtelijke augmented reality, is een projectiewijze waarin producten (vaak complex van vorm) omgevormd worden tot basis voor videoprojectie. Met behulp van speciale software en een 3D-beamer wordt een ontwerp op een 3-dimensionaal product geprojecteerd.

Lees meer

  9 februari 2016   Christian van Loon

Producten uit het materiaal piepschuim hebben veel voordelen, maar laten ook een nadeel zien; de kwetsbaarheid.
Het materiaal is licht van gewicht en opgebouwd uit 2% grondstof en maar liefst 98% lucht.

Lees meer

  14 januari 2016   Christian van Loon

UV printen is hot. De printtechniek is nog volop in ontwikkeling, maar staat allang niet meer in de kinderschoenen. Er wordt in de signbranche veel geëxperimenteerd, wat tot de mooiste creaties leidt. Kan deze techniek ook iets betekenen voor piepschuim?

Lees meer

  14 januari 2016   Christian van Loon

Een zacht fluwelen laagje, in elke kleur die u maar wenst. Piepschuim voorzien van flock.
Wat is flock? Flocken zijn zéér dunne, kleine kunststof vezels, welke middels een hechtlaag elektrostatisch worden aangebracht.

Lees meer

  14 januari 2016   Christian van Loon

Snijletters, freesletters, full colour prints, reclameborden en doosletters; bekende materialen in de signbranche.
Wordt het niet eens tijd voor wat afwisseling in materiaalgebruik?

Lees meer

  14 januari 2016   Christian van Loon

EPP, ook wel Expanded PolyPropylene genoemd, werd in de jaren ‘80 ontwikkeld en is een materiaal dat veel wordt gebruikt in de automotive. De basis van het materiaal is polypropyleen.

Lees meer

Diagonaal

Altijd op de hoogte?

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA