Klantbeoordelingen
Diagonaal

Piepschuim coaten – Wat is het en hoe werkt het?

  25 september 2017   Christian van Loon

Piepschuim coaten – Wat is het en hoe werkt het?

Piepschuim is een materiaalsoort wat voor diverse toepassingen gebruikt kan worden en als onderscheidend vermogen kan dienen voor uw bedrijf of merk. Denk bijvoorbeeld aan een piepschuim bedrijfslogo, een waarheidsgetrouwe vergroting van een product of als verpakking. Het voordeel van piepschuim is dat het zeer licht in gewicht is, maar dit maakt het materiaal ook kwetsbaar. Door piepschuim te coaten wordt het piepschuim sterk en kan het jarenlang mee, zelfs voor diverse buitentoepassingen.

Waarom piepschuim coaten?

Zoals gezegd is piepschuim een kwetsbaar materiaal. Het is licht van gewicht waardoor de kans op een krasje of deuk groot is. Door een coating aan te brengen bescherm je het materiaal en is het nog beter toepasbaar. Zonder een coating is piepschuim bijvoorbeeld niet waterbestendig en is het dus niet geschikt om buiten te gebruiken. Wij gebruiken Polyurea hotspray voor onze piepschuim coating. Door deze coating aan te brengen ontstaat er een soort extra huid over het piepschuim die slechts enkele millimeters dik is.

Voordelen piepschuim coaten

Door het piepschuim te voorzien van een coating is het piepschuim vuil- en waterbestendig. Op die manier kun je het piepschuim zelfs voor diverse buitentoepassingen gebruiken en is het jarenlang bruikbaar. Daarnaast wordt het bruikbaar bij temperaturen van -32° tot 149° Celsius. Gecoat piepschuim is sterk geluiddempend, resistent tegen chemicaliën en goed te reinigen. De coating is oplosmiddel- en geurvrij en een zeer duurzaam en sterk.

Talloze mogelijkheden

Piepschuim is nog een relatief onbekend materiaalsoort om te gebruiken als reclamemateriaal. Het wordt nog niet veelvuldig gebruikt en daarmee biedt het direct een onderscheidend vermogen. Juist omdat het materiaal zo licht van gewicht is zijn er zo veel mogelijkheden. Daarnaast kunnen wij het piepschuim precies zo maken zoals u dat wilt en ook wat betreft de afwerking zijn er talloze mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het bekleden met metaal, hout of kunststof. De mogelijkheden zijn eindeloos. Heeft u zelf een idee en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Stuur het idee via het offerteformulier en wij doen vrijblijvend een voorstel. Ook als u nog geen idee heeft u hoe piepschuim kunt toepassen voor uw bedrijf kunt u contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee.

Advies op maat

Wilt u advies op maat over het piepschuim coaten van uw eigen piepschuim toepassing? Of wilt u weten welke mogelijkheden er allemaal zijn met piepschuim? Neem vrijblijvend contact met ons op en we geven u graag een advies op maat.


Wat gebeurt er momenteel?