Klantbeoordelingen
Diagonaal

Piepschuim bewerken – de ongekende mogelijkheden

  9 januari 2019   Christian van Loon

Piepschuim bewerken – de ongekende mogelijkheden

Wist u dat er eindeloze mogelijkheden zijn als het gaat om piepschuim bewerken? Veel mensen weten niet welke mogelijkheden er allemaal zijn. Dat vinden wij jammer, want piepschuim is een zeer veelzijdig materiaalsoort. Van hobbymateriaal tot groot stand-alone logo voor in een beursstand. Door piepschuim op de juiste manier te bewerken is veel mogelijk!

Voordelen piepschuim bewerken

Doordat piepschuim een licht gewicht heeft en makkelijk te bewerken is, zijn er onbeperkte mogelijkheden wat betreft maatvoering. Daarnaast zijn er diverse oppervlaktebehandelingsmethoden mogelijk en is piepschuim zeer gunstig geprijsd.

Piepschuim bewerken doen wij voornamelijk voor bedrijven. We maken (bedrijfs)logo’s van piepschuim, maar ook figuren, cijfers of letters, waarheidsgetrouwe productvergrotingen, verpakkingen of ander piepschuim reclamemateriaal.

Onze werkwijze

Snijden en frezen zijn de twee meest gebruikte manieren waarop wij piepschuim bewerken. Logo’s en letters worden voornamelijk gesneden. Frezen doen we wanneer er een ingewikkelde 3D-vorm gemaakt moet worden. Moet er handwerk aan te pas komen? Ook geen probleem!

Wanneer het piepschuim in de juiste vorm gemaakt is kan dit gedecoreerd worden. Bijvoorbeeld spuiten in de huisstijlkleuren of bekleden met andere materialen, zoals kunststof, folie, hout, behang of metaal. Ook kan piepschuim beprint of gecoat worden.

Zelf piepschuim bewerken

Gaat u zelf piepschuim bewerken? Dat kan! U kunt het piepschuim zelf verven, beplakken of op een andere manier decoreren. Hou er wel rekening mee dat u geen verf kunt gebruiken die oplosmiddelen bevat. De meeste verfspuitbussen zijn daarom niet geschikt om piepschuim mee te spuiten. Muurverf, acrylverf of latex zijn wel geschikt. Wilt u het piepschuim verlijmen? Dan moet u speciale kit gebruiken. Deze kit kunnen wij leveren. Houtlijm is ook mogelijk, maar deze heeft een minder sterke kleefkracht. Gebruik geen agressievere lijmsoorten, want deze laten het piepschuim oplossen.


Wat gebeurt er momenteel?