Klantbeoordelingen
Diagonaal

Video projection mapping op piepschuim

  9 februari 2016   Christian van Loon

Video projection mapping op piepschuim

Projection mapping, ook wel bekend als video mapping of ruimtelijke augmented reality, is een projectiewijze waarin producten (vaak complex van vorm) omgevormd worden tot basis voor videoprojectie. Met behulp van speciale software en een 3D-beamer wordt een ontwerp op een 3-dimensionaal product geprojecteerd.

De toepassing van video projection mapping

De techniek wordt veel gebruikt door kunstenaars en designers om extra dimensies, optische illusies of bewegingen uit te beelden op voormalig statische objecten. Vaak wordt dit gecombineerd met muziek, voor een uitgebalanceerd audio-visueel geheel.

Video projection mapping op piepschuim

Het basisproduct kan perfect uit piepschuim van een bepaalde dikte gemaakt worden en met name dáarin kunnen wij heel veel betekenen. Elke grote of kleine vorm of figuur kan in principe uit piepschuim vervaardigd worden. Door de dikte van het materiaal kan de projectie ook aan de zijdes zichtbaar zijn, waardoor het  3D-effect, met name bij teksten, cijfers en bedrijfslogo’s, prachtig versterkt wordt.

Piepschuim is in-wit van kleur, hetgeen een prima basis is voor kleurprojecties. Daarbij komt dat deze projecties vaak plaatsvinden in grote ruimtes (theaterzalen, festivals, concertzalen, discotheken, etc.) en daarom is vooral het lage gewicht en de hanteerbaarheid zeer gunstig i.v.m. decors, trussen en hijssystemen.

Wat betreft projection mapping op de locatie doen wij ons uiterste best om  het product en de montage-mogelijkheden perfect op elkaar af te stemmen.


Wat gebeurt er momenteel?