Klantbeoordelingen
Diagonaal

Dit is waarom je je visitekaartjes moet laten ontwerpen

  17 april 2019   Christian van Loon

Dit is waarom je je visitekaartjes moet laten ontwerpen

Stel je eens voor: je loopt op een beurs en komt een interessante stand tegen. Deze stand houdt jou wel een bezig, maar uiteindelijk blijkt er nergens een visitekaartje te liggen. Je denkt dat je de naam van het bedrijf wel gaat onthouden, maar nadat je 100 andere interessante stands gezien hebt, wil je toch meer weten over dat éne bedrijf. Dat éne bedrijf waarvan jij dus geen visitekaartje hebt en waarvan je de naam bent vergeten…

Even Googelen

Uiteraard is het tegenwoordig steeds makkelijker om een bedrijf terug te vinden, door de digitale mogelijkheden die we hebben. Je kunt je namelijk bijna niet meer voorstellen dat een bedrijf geen website of social media heeft en niet is terug te vinden op Google. Toch zal het vinden van een bedrijf uit een grote beurs enigszins tijd kosten. Wat was het gemakkelijk geweest als dit interessante bedrijf gewoon een visitekaartje had die je mee had kunnen nemen.

Linken naar jouw bedrijf

Wanneer het bedrijf een papieren visitekaartje had gehad was bovenstaande scenario niet gebeurt en had je de contactgegevens al direct bij de hand. Maar dat is niet het enige voordeel van een visitekaartje. Er is tegenwoordig namelijk steeds meer mogelijk op het gebied van visitekaartjes ontwerpen. Naast de belangrijkste contactgegevens van de persoon en het bedrijf is het ook mogelijk om QR-codes te integreren op de visitekaartjes. Deze QR-code kan dan gescand worden met de mobiele telefoon en kan daarmee linken naar een pagina op de website van het bedrijf. Op die manier heb je je potentiële klanten direct doorgelinkt naar je website waar ze nog veel meer informatie over het bedrijf kunnen vinden.

Visie uitdragen

Naast de nodige bedrijfsgegevens kan er op een simpele wijze een belangrijke boodschap achtergelaten worden op een visitekaartje. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een slogan waarin jouw visie wordt uitgedragen. Op deze manier kan een klant jou beter onthouden en zorg je ervoor dat jij je onderscheidt van een concurrent. Het ontwerpen en uitdragen van de juiste boodschap op een visitekaartje klinkt heel eenvoudig. Toch zijn er dingen die vaak mis gaan bij het zelf ontwerpen van een visitekaartje. Veel voorkomende fouten zijn:

  • Afbeeldingen van te lage kwaliteit
  • Te druk of te leeg
  • Onduidelijke boodschap
  • Verkeerd gebruik van beschikbare materialen
  • Onjuist gekozen vorm en formaat

Door je visitekaartjes te laten ontwerpen door een bedrijf dat daar in gespecialiseerd is, voorkom je bovenstaande fouten. Daarnaast zorgen dit soort bedrijven ervoor dat de stijl van je visitekaartje aansluit bij de huisstijl van de rest van het bedrijf zodat alles één geheel vormt.

Drukwerk Van Loon Reclame

Visitekaartjes ontwerpen met opvallende opmaak

Wil jij meer uit je visitekaartje halen? Overweeg dan eens om een afwijkend formaat of bijzondere snijvorm te nemen. Op deze manier springt jouw visitekaartje eruit. Ook een andere papiersoort en een duidelijk leesbare bedrijfsnaam zorgen voor een goed visitekaart. Heb je hulp nodig bij je visitekaartjes ontwerpen? Van Loon Reclame staat altijd voor je klaar!


Wat gebeurt er momenteel?