Klantbeoordelingen
Diagonaal

6 tips voor het kopen van een vlaggenmast

  19 december 2019   Christian van Loon

6 tips voor het kopen van een vlaggenmast

Vlaggen zorgen voor zichtbaarheid en herkenbaarheid van uw bedrijf. Een vlag wordt vaak beschouwd als het allereerste visitekaartje van uw bedrijf. Vlaggen zijn er in verschillende soorten en maten. Wij geven u 6 tips voor het kopen van een ideale vlaggenmast.

Tip 1: Vlaggenmast of baniermast kopen?

Allereest is het belangrijk dat u een keuze maakt tussen een vlaggenmast en een baniermast. De keuze die u hierin maakt is afhankelijk van het type vlag dat u wilt gaan hijsen. Kiest u voor een vlag die breder is dan hoog, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse vlag, dan is een vlaggenmast de juiste mast voor u. Kiest u voor een vlag die hoger is dan breed, dan heeft u een baniermast nodig. Daarnaast heeft een baniermast in de top een uithouder. Deze draait met de wind mee en zorg er ook voor dat de baniervlag altijd uit blijft staan, zodat die altijd zichtbaar is. Van een grote afstand kan een bedrijf op deze manier al herkend worden en u hoeft de vlaggen maar één keer omhoog te hijsen.

Veel bedrijven gebruiken de vlag als promotiemateriaal, vaak wordt daar een baniervlag voor gebruikt. Een baniermast is dan ook de meest voor de hand liggende mast voor bedrijven.

Tip 2: Logo op vlag bedrukken

U bepaalt zelf wat er op de vlag komt te staan. De meeste bedrijven kiezen ervoor om een logo op de vlag te bedrukken. Dit zorgt uiteraard voor herkenbaarheid en professionaliteit. Een commerciële uiting met veel inhoud is moeilijk te lezen, omdat een vlag constant in beweging is. Zorg er daarom voor dat uw vlag niet teveel content bevat. De dynamische uitstraling zorgt ervoor dat uw logo nog meer opvalt!

Tip 3: Kies de juiste lengte van uw vlag en baniermast

Als u eenmaal weet wat u op de vlag wilt hebben staan is het belangrijk om na te denken over de lengte van uw vlag. De gemiddelde lengte van een baniermast is 7 meter. De vlag moet in verhouding staan met de baniermast. Wij adviseren daarom om bij een mast van 7 meter een vlag van 1 meter breed en 3 meter lang toe te passen.

Tip 4: Vlaggenmast plaatsen

Bij het plaatsen van een vlaggenmast is het belangrijk om goed na te denken over de locatie. De mast is goed zichtbaar vanaf grote afstanden. Probeer daarom de mast te plaatsen aan de kant van de belangrijkste aanvoerwegen richting uw locatie. Op deze manier wordt uw bedrijfsnaam zichtbaar en herkenbaar.

 

vlaggenmasten

Meer lezen over de opties in buitenreclame.

Tip 5: Laat uw vlag opvallen met verlichting

Een baniermast is overdag goed zichtbaar voor passanten, maar ’s avonds wilt u natuurlijk ook opvallen. Om een baniermast 24/7 zichtbaar te houden wordt er gebruik gemaakt van verlichting. Een LED krans zorgt niet alleen voor zichtbaarheid en herkenbaarheid, het heeft ook nog eens een mooie uitstraling.

Tip 6: Onderhoudt uw vlag

De baniervlag is hét eerste visitekaartje van uw bedrijf. De materialen krijgen te maken met grote windlasten, daarom is het noodzakelijk om onderhoud te verrichten aan uw vlag. Door met enige regelmaat de vlag schoon te maken verlengt u de levensduur en blijft de kwaliteit behouden.

Meer informatie?

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste vlag. Vraag een offerte aan en wij nemen binnen 24 uur contact met u op!


Ontdek wat Van Loon voor u kan betekenen

Wat gebeurt er momenteel?