Klantbeoordelingen
Diagonaal

Logo laten ontwerpen

  1 oktober 2018   Christian van Loon

Logo laten ontwerpen

Een logo is veel meer dan alleen een afbeelding met wat letters. Het is het visitekaartje van een merk of bedrijf. Het moet er goed uitzien en passen bij het product of de dienst dat wordt aangeboden. Een logo moet de doelgroep aanspreken. Kleuren, beeldmateriaal en lettertype moeten ervoor zorgen dat het logo spreekt voor het bedrijf of merk.

Waar moet een goed logo aan voldoen?

Het is belangrijk dat het logo aansluit bij de doelgroep en direct laat zien waar het bedrijf voor staat. Het moet herkenbaar zijn en de sfeer uitdragen van uw organisatie. Punten waar je een goed logo aan herkent zijn onder meer:

  • Het bevat de kernwaarden van een bedrijf
  • Is onderscheidend en uniek
  • Is zowel in kleur als in zwart-wit duidelijk
  • Moet schaalbaar zijn zodat het op diverse plekken gebruikt kan worden
  • Is tijdloos

Eerste indruk

Je hebt maar één kans voor een eerste indruk en dat geldt ook voor een logo. Deze moet goed zijn en het juiste gevoel uitdragen. In een tijd waar we veel tijd online doorbrengen is een goede eerste indruk misschien nog wel belangrijker geworden. Binnen enkele seconden, soms zelfs minder, wordt een indruk gevormd over een bedrijf op basis van een logo. Om een goede eerste indruk te kunnen maken is het belangrijk dat het logo onderscheidend is ten opzichte van de concurrent. U wilt toch niet dat uw logo met die van de concurrent wordt verward? Uw logo moet eigen, krachtig en origineel zijn zodat (potentiële) klanten uw logo onthouden en herkennen.

Logo ontwerpen en meer

Wilt u naast uw logo ook een huisstijl laten ontwerpen? Dit kunnen we uiteraard ook verzorgen. Het is voor ons dan ook eenvoudig om de stap te zetten naar het ontwerp (en produceren) van diverse reclame-uitingen.

Wilt u meer weten over deze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We komen graag bij u langs om uw wensen te inventariseren en de sfeer van uw bedrijf te proeven, wat als inspiratie dient voor het ontwerpproces.

Drukwerk Tim De Vries


Wat gebeurt er momenteel?