Klantbeoordelingen

3D printen

Vraag offerte aan

  • Toegestane bestandstypen: eps, ai, pdf, cdr, jpg, bmp, gif, png, doc, dxf, dwg.

Altijd binnen 24 uur contact.

3D printen

3D printen, ook wel Rapid Manufacturing of Rapid Prototyping genoemd, is een vrij nieuwe techniek met ongekende mogelijkheden. Het principe van 3D printen bestaat al veel langer, maar pas sinds 2012 is deze mogelijkheid bekend geworden bij een groter publiek en sindsdien wordt er ook steeds meer gebruik van gemaakt. Ook wij maken steeds vaker gebruik van 3D printing. Heeft u een tekening die u wilt laten printen? Wij helpen u graag! Als u nog geen ontwerp heeft kunnen wij deze uiteraard ook voor u realiseren.

Wat is 3D printen

3D printen is een techniek die zich, vooral de laatste jaren, enorm heeft ontwikkelt. Met een 3D printer kan vrijwel elk object vanaf een digitale tekening gerealiseerd worden. Via speciale software wordt de digitale tekening gerealiseerd die vervolgens naar de 3D printer gestuurd wordt. Vervolgens bouwt de printer het object laag voor laag op tot het uiteindelijke driedimensionale eindproduct.

De mogelijkheden

Door een 3D print te laten maken kun je van je digitale modellen eenvoudig een tastbaar product laten maken. En de mogelijkheden voor een 3D print laten maken zijn eindeloos. Mede doordat een 3D printer tegenwoordig in veel verschillende materialen en kleuren kan printen. Denk hierbij aan kunststof, hout, brons en zelfs metalen.

Voordelen 3D laten printen

Het grootste voordeel van 3D printen is het feit dat elke vorm te produceren is. Waar normale productietechnieken beperkingen hebben, biedt 3D printen juist eindeloze creatieve mogelijkheden.

Daarnaast zijn er nog meer voordelen:

  • Lage opstartkosten waardoor het produceren van enkele stuks ook interessant is
  • Relatief snel een product te realiseren
  • Geen verspilling van materiaal
  • Direct in de juiste kleur geprint (kunststof)

De kosten voor het laten maken van een 3D print zijn vaak lager dan wanneer er handmatig geproduceerd wordt. Bij het 3D printen is namelijk geen productielijn nodig. Ook het feit dat er bijna tot geen restmaterialen worden verspild zorgen voor kostenbesparing.

Wij staan voor u klaar

Bent u zelf niet in het bezit van een 3D printer? Maak dan gebruik van onze kennis en kunde!

Naast dat wij uw model kunnen printen denken wij ook graag met u mee bij het ontwerp van uw 3D product. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Diagonaal

Wat gebeurt er momenteel?