Klantbeoordelingen

Piepschuim snijden

Piepschuim snijden

Wilt u piepschuim laten snijden? Wij kunnen het! Wij snijden, frezen of modelleren piepschuim in elke gewenste vorm en in elk gewenst formaat.

Wij leveren onder andere bedrijfslogo’s, piepschuim letters, piepschuim cijfers en vergrotingen van producten. Vijfentwintig jaar geleden waren wij genoodzaakt om alle producten met de hand te snijden. Met behulp van een kartonnen mal werden vakkundig de meest gedetailleerde vormen uitgesneden. Dit was uiteraard zeer bewerkelijk en daardoor tijdrovend en prijzig. Nu beschikken wij over een geavanceerde snijmachine. Deze machine snijdt door middel van een gloeidraad alle denkbare vormen uit tempex.

Zelf piepschuim snijden

Het is lastig om zelf piepschuim te snijden. Piepschuim is samengesteld uit samengeperst materiaal, dit materiaal brokkelt af wanneer men probeert met bijvoorbeeld een keukenmes delen van het schuim af te snijden. Het is mogelijk om grote, grove delen slordig af te snijden. Voor een precieze en gedetailleerde bewerking is snijden echter noodzakelijk.

De mogelijkheden van onze snijmachine

Wij kunnen alle vormen snijden uit piepschuim. Mocht het formaat niet haalbaar zijn, dan delen we dit op en verlijmen we het tot 1 geheel. Elke dikte is mogelijk, we snijden producten van 5 mm. dik, maar kunnen ook producten snijden van 1250 mm. dik. Naast strakke, 2-dimensionele vormen, kunnen we ook conisch snijden. Dit houdt in dat complexe vormen als kegels, helixen en andere taps toelopende producten ook te produceren zijn.
De snijmachine kan simultaan snijden. Hierdoor kunnen we in weinig tijd ook grote aantallen produceren.

Diagonaal
Diagonaal

Wat gebeurt er momenteel?