Klantbeoordelingen

Acrylox

Acrylox

Freesletters, gevelletters of kunststof letters; het zijn termen uit de reclamebranche die vaak de revue passeren. Vaak wordt Acrylox gebruikt als basismateriaal.

Acrylox is een hard kunststof acryl, wat gefreesd of gelaserd kan worden. Het materiaal is in enkele diktes te verkrijgen, waaronder 8,19 en 30 mm. Er zijn ongeveer 30 vaste kleuren verkrijgbaar en het materiaal is bestand tegen weer en wind. Mocht de juiste kleur er niet tussen zitten, dan laat het materiaal zich ook prima beplakken met folie of spuiten.

Uit het materiaal worden vaak letters, logo’s en figuren gefreesd of gelaserd, welke vervolgens aan gevels of op borden worden gemonteerd.  Het materiaal heeft dikte en dat is tot op een zekere afstand goed te zien. Dit geeft het product een chique en volumineuze uitstraling.

Er zijn diverse methoden om Acrylox te monteren. De bekendste is op afstandshouders.
Dit is een blinde montage, waarbij op de achterzijde van het product nokken worden verlijmd. Deze nokken klikken in busjes die op een wand of bord zijn geschroefd. Zo zijn er geen schroeven of lijmverbindingen zichtbaar, komt het product een stukje van de achtergrond los en treedt er een natuurlijke schaduwwerking op.

Acrylox letters direct verlijmen op de achtergrond kan natuurlijk ook. Als er niet teveel gaten in de achtergrond mogen worden geboord, worden de producten vaak op een profiel verlijmd. Dit profiel wordt vervolgens met slechts 2-3 schroeven aan de ondergrond gemonteerd.

Naast Acrylox zijn er andere materialen welke hetzelfde doel kunnen bereiken, maar net even een andere uitstraling hebben. Denk hierbij aan hout, metaal en piepschuim.
Al deze materialen kunnen wij leveren en u kunt ons dan ook vrijblijvend om een passend advies vragen. Meer weten? Kijk dan eens op onze pagina buitenreclame.

Diagonaal
Diagonaal

Wat gebeurt er momenteel?