Klantbeoordelingen

Piepschuim bewerken

Piepschuim bewerken

Wij kunnen piepschuim bewerken en leveren in alle mogelijke vormen. Voornamelijk snijden wij logo’s en letters, maar ook basiselementen voor hobby-doeleinden zijn mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan taartvormen die als basis dienen voor de onderste lagen van een taart, of vleugels van een zelfgemaakt modelvliegtuig, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Daarnaast kunnen wij piepschuim ook in vorm frezen, zodat ingewikkelde 3D-vormen gemaakt kunnen worden. Waar nodig modelleren wij ook handmatig.

Piepschuim afwerken is vrij eenvoudig zelf te doen, het kan geschilderd worden, beplakt worden of op een andere manier gedecoreerd worden. Wanneer u zelf gaat knutselen met piepschuim dan moet u met enkele zaken rekening houden.

Verf
Piepschuim kan geverfd worden, maar gebruik hiervoor verf die geen oplosmiddelen bevat. Dit houdt in de meeste gevallen in dat spuitbussen niet geschikt zijn. Verf op een andere basis dan water of acryl laat het piepschuim ‘oplossen’ en is daarom niet geschikt. Alle muurverven, latex en acrylverven zijn geschikt.

Lijm
Piepschuim is het best te verlijmen met een speciale soort kit. Deze kit leveren wij. Ook houtlijm is mogelijk, maar is minder sterk en heeft geen aanvangshechting en een zwakkere kleefkracht. Maak geen gebruik van andere, agressievere lijmsoorten. Deze lijmsoorten laten het piepschuim ‘oplossen’ en zijn daarom niet geschikt.

Diagonaal
Diagonaal

Wat gebeurt er momenteel?